RSS Feed

Krimer.Org

Zvezdičenje

24.03.2009

hotelnulazvezdica

Prvi hotel nulte kategorije otvoren je u Švajcarskoj, u gradiću Sevelenu: bunker, predviđen za sklonište tokom nuklearnog rata, doživeo je metamorfozu u hotel sa nula zvezdica, jedini na svetu.

$9 – $13, toliko bi trebalo da platite da biste prespavali u sobi nalik zatvorskoj ćeliji, bez dnevne svetlosti i bez grejanja. Vi zimogorožljivi, slobodni ste da iz hodnika, sami, pokupite termofore sa vrelom vodom i njima grejete stopala. Ili obujete kućne papuče, koje će vas, kao deo udobnosti hotela, čekati u sobi i čije me postojanje iznenađuje, tumarati bos po atomskom skloništu mi se čini prikladnijim ambijentu.

Buku koju proizvodi ventilacija eliminisaćete čepovima za uši, naći ćete ih na jastuku, zajedno sa čokoladom za dobrodošlicu. (Ponovo šokirana, čokolada!)

Suočićete se i sa umetnošću, vojničko zajedničko kupatilo je preobraženo u hol sa fontanom punom cveća, dok slike spoljašnjeg života, koje emituje kamera smeštena na površini bunkera, teku po ekranu unutar betonskog zida. ( Detalji )

Sva u štednji, Švajcarska, izmišlja novi oblik hotelijerstva, smeje se zvezdicama Dubaia. Moderno, s obzirom na svetsku bankarsku krizu.

Get a Trackback link

2 Comments

  • Dejan Vesić @ 24.03.2009

    Moderno, s obzirom da su upravo ti isti bankari (%!#@~!”!!@#) i napravili krizu.

    Oni bi trebali tamo i da spavaju, ali stalno.

  • Jelena Krimer @ 24.03.2009

    🙂 Poneki, ponekad, verovatno i hoće, iz obesti i kao turista. Može im se tako.

Leave a comment

*